Helgvandringar under september-oktober

11 september–3 oktober

Under några helger i september och oktober erbjuder vi stadsvandringar i Norrköpings industrilandskap! Alla vandringar startar vid stadsmuseets entré kl. 14:00 och tar ca 1 timma. Vandringarna går i trappor och lätt uppförslut. De vänder sig främst till vuxna men naturligtvis får barn följa med!
Pris: 90 kr vuxen, 60 kr pensionär/studerande/Stadsmuseets Vänner, gratis t.o.m. 15 år.

Norrköping nu och då: På vår vandring genom det gamla Holmenområdet får vi veta hur en pappersfabrik omvandlades till konserthall, om prisvinnande arkitektur och besöka en alldeles speciell lekplats.

Johannavandring: Året är 1910. Runt Strömmen ligger fabrikerna tätt, därifrån hörs dunket från textilmaskinerna och lukten av vått ylle. Norrköping är en stad med många invandrande landsortsbor, en av dem är Johanna. Möt henne och hör henne berätta i dramatiserad form om sitt liv med arbete, familj och fritid.

Vandra i Industrilandskapet: Kan en gammal fabrik verkligen vara värd att bevaras? Vi berättar om hur ett nedslitet industriområde förvandlades till en unik sevärdhet mitt i centrala Norrköping. Hur var det att jobba i textilfabrikerna längs Motala ström för hundra år sedan och varför försvann textilindustrin från stan? Vilka var ”surbullarna” och varför står Moa Martinson staty på Grytstorget?

Program och biljettbokning

Boka biljett: Lördag 11 september: Norrköping nu och då 
Boka biljett: Söndag 12 september: Vandra i industrilandskapet

Boka biljett: Lördag 18 september: Norrköping nu och då
Boka biljett: Söndag 19 september: Johannavandring

Boka biljett: Lördag  2 oktober: Norrköping nu och då 
Boka biljett: Söndag 3 oktober: Johannavandring