Tidigare utställningar

Föregående sida Nästa sida

Murads skildringar av kvinnorna i Afghanistan är starka, naivistiska målningar som visar på deras oerhörda utsatthet. Genom den här utställningen vill Murad Sharifi ge en röst till de kvinnorna.

Läs mer

Romska röster

26 januari–16 april 2017

Romska röster är romers egna berättelser. De vill berätta om sin historia, sin kultur och sitt språk – hur de lever och hur de behandlas. Deras röster ljuder genom fotograf Anders Rymans inkännande porträtt.

Läs mer

Utställningen Norrköping river belyser stadens rivningshistorik och dagens utmaningar i utvecklandet av stadsbilden. Idag ser vi att en ny rivningsvåg är på väg att drabba Norrköping.

Läs mer

Ur Björk

3 september–15 januari 2017

Tjugotvå slöjdare i Västra Götaland och Värmland fick dela på en 30 cm tjock och 25 meter hög björk. Allt skulle användas. Med fria händer och sinnen visas resultatet i en inspirerande utställning som undersöker förädlingsvärde och arbetstillfällen.

Läs mer

Föreläsning: EWK-pristagaren Saad Hajo

29 juni–22 augusti 2016

Välkommen på soppvernissage och lyssna på föredrag av Norrköpings mest kände satirtecknare Saad Hajo.

Läs mer

KSM-labbet: Pappa +-0

7 maj–15 april 2016

Marianne Wincrantz har i ett projekt under sin masterutbildning vid Linköpings universitet, skapat egna komponerade mönster i bl.a. tyg och tapet. Utställningen vill lyfta fram pappor och deras utsatthet i kontakten med de anställda inom familjerätt och socialtjänst som tidigt tar parti för mamman i en vårdnadstvist.

Läs mer

Formgivarna och konsthantverkarna Frida Haugbak och Hannah Lundberg möts i form och material

Läs mer

Rosebud Sioux – ett folk i förvandling

30 januari–14 augusti 2016

Lakota-folkets konsthantverk var en viktig del av deras vardagsliv under 1800-talet och speglade deras livsstil. Hantverkstraditionen hålls idag vid liv inom några familjer genom att kunskapen förs vidare till yngre familjemedlemmar.

Läs mer

Det ligger i tiden

8 november–10 januari 2016

Det är mycket nu – hur många gånger har du inte fått det svaret när du frågar någon om läget? Man skulle kunna säga att tiden liksom ligger i tiden. Utställningen Det ligger i tiden är en djupdykning i människors relation till tiden. Svår att förstå men ändå styr den våra liv. Mätbar och standardiserad och samtidigt något vi alla upplever på vårt eget sätt. Utställningen är producerad av Regionmuseet Kristianstad i samarbete med ungdomsgrupper från Kristianstadstrakten och Högskolan i Skövde. Huvudfinansiär är Arvsfonden.

Läs mer

Norrköping i svartvitt

26 september–31 januari 2016

Stadsmuseets fotoarkiv rymmer mer än 400 000 bilder som berättar om Norrköping och dess historia. I utställningen Norrköping i svartvitt gläntar vi på dörren till den bildskatt som döljer sig bakom museets arkivväggar.

Läs mer