Tidigare utställningar

Nästa sida

Färgargården friluftsmuseum

26 juni–10 augusti 2018

Färgargården är ett levande friluftsmuseum som tar dig tillbaka till 1800-talet mitt. Med tidsenliga hantverk, trädgårdsskötsel, matlagning och spännande aktiviteter berättas här hur en färgarfamilj levde.

Läs mer

Kollektiv Rapport – Mönsterexperiment

26 maj–29 september 2018

Formgivningslaboratoriet har nu sammanställt bidragen från drop-in workshop på Stadsmuseet, Kulturnatten 2017 och skapat en serie mönster, som visar en kollektiv rapport av Norrköping i dag. Följ processen genom detta mönsterexperiment från workshop till färdigt material! Plats: Hyllan, Norrköpings stadsmuseum

Läs mer

Traces of Existence är en serie utställningar utanför det museala rummet på autentiska platser runt om i Sverige. Judiska museet söker i de historiska spåren efter judisk-svensk existens. I samarbete med Norrköping stadsmuseum har vi låtit konstnären Elsa Chartin fördjupa och omtolka spåren av kattuntryckaren Jacob Marcus genom sina egna textila arbeten. Plats: Lusthuset

Läs mer

Är du tjej eller kille?

28 april–11 maj 2018

“Är du tjej eller kille?” är en utställning som fokuserar på kön och identitet. I utställningen får man ta del av personers upplevelser och tankar om hur det är att identifiera sig som ickebinär i samhället idag samt hur detta påverkar de berördas psykiska hälsa.

Läs mer

Från rot till barr

17 mars–31 augusti 2018

I utställningen har 25 slöjdare, konstnärer och företagare skapat mängder med spännande alster och produkter av två stora granar. Utställningen är producerad av Hemslöjden i Kronoberg.

Läs mer

Synvinkel

1 mars–15 mars 2018

När ska vi lära oss av historien och inte låta händelser upprepas? Elever på Film- och Fotoprogrammet på De Geer Gymnasiet visar historien med sina egna vinklar och känslor.

Läs mer

Brodera mera

21 oktober–25 februari 2018

Vi fyller Färgerisalen med både broderier från 1950- 0ch 60- talen och nybroderat från Broderiakademin. Vi kommer att erbjuda workshops och inspirera våra besökare att brodera mera!

Läs mer

I fotoutställningen Med lapp om halsen berättar vi om de finska krigsbarnen. Med hjälp av foton, dokument och filmer från bland annat Norrköping tar vi del av barnens historia. Utställningen är en av många programpunkter som uppmärksammar Finland 100 år.

Läs mer

Färgargården friluftsmuseum

26 juni–11 augusti 2017

Välkommen till 1800-talet och Sveriges enda färgerimuseum. I sommar fylls Färgargården med liv. Kom och ta del av dramatiserade visningar, guidningar och spännande hantverk och aktiviteter. Fri entré! Fullständigt program kommer i maj.

Läs mer

Himmelstalunds hällristningsområde

19 juni–30 september 2017

Himmelstalund är ett av norra Europas största hällristningsområden. Du kan på egen hand upptäcka en del av de 1700 ristningar som finns här och få en introduktion till bronsålderns 3000-åriga bildvärld. Se programmet för info om visningar.

Läs mer