Tidigare utställningar

Nästa sida

Rysshärjningarna 1719

18 maj–1 september 2019

Den här sommaren är det 300 år sedan Norrköping genomled sitt största trauma, Rysshärjningarna i slutet av juli och början av augusti år 1719. Norrköpings stadsmuseum uppmärksammar denna tragedi med en utställning om Rysshärjningarna i Sverige. Utställningen är inlånad från Museet HAMN i Nacka med tillägg om Norrköpings roll i härjningarna

Läs mer

En utställning om och med kvinnor och mammor som deltar i konstprojektet Världens mammor. Kom och lär känna kvinnorna, ta del av deras berättelser och drömmar inför framtiden.

Läs mer

När hjärnan brinner

8 november–31 mars 2019

Natten mellan den 19 och den 20 juli i år sköts Joakim Andersson till döds i sitt hem av polis. Vi vill med utställningen ”När hjärnan brinner” visa delar av Joakim Anderssons livsverk men också belysa psykisk ohälsa bland unga.

Läs mer

Filt för livet

22 september–24 mars 2019

En utställning om yllefiltens historiska resa från båtmansfilt till trendig inredningsdetalj. Vernissage 22 september kl. 14.00, varmt välkomna!

Läs mer

Färgargården friluftsmuseum

26 juni–10 augusti 2018

Färgargården är ett levande friluftsmuseum som tar dig tillbaka till 1800-talet mitt. Med tidsenliga hantverk, trädgårdsskötsel, matlagning och spännande aktiviteter berättas här hur en färgarfamilj levde.

Läs mer

Kollektiv Rapport – Mönsterexperiment

26 maj–29 september 2018

Formgivningslaboratoriet har nu sammanställt bidragen från drop-in workshop på Stadsmuseet, Kulturnatten 2017 och skapat en serie mönster, som visar en kollektiv rapport av Norrköping i dag. Följ processen genom detta mönsterexperiment från workshop till färdigt material! Plats: Hyllan, Norrköpings stadsmuseum

Läs mer

Traces of Existence är en serie utställningar utanför det museala rummet på autentiska platser runt om i Sverige. Judiska museet söker i de historiska spåren efter judisk-svensk existens. I samarbete med Norrköping stadsmuseum har vi låtit konstnären Elsa Chartin fördjupa och omtolka spåren av kattuntryckaren Jacob Marcus genom sina egna textila arbeten. Plats: Lusthuset

Läs mer

Är du tjej eller kille?

28 april–11 maj 2018

“Är du tjej eller kille?” är en utställning som fokuserar på kön och identitet. I utställningen får man ta del av personers upplevelser och tankar om hur det är att identifiera sig som ickebinär i samhället idag samt hur detta påverkar de berördas psykiska hälsa.

Läs mer

Från rot till barr

17 mars–31 augusti 2018

I utställningen har 25 slöjdare, konstnärer och företagare skapat mängder med spännande alster och produkter av två stora granar. Utställningen är producerad av Hemslöjden i Kronoberg.

Läs mer

Synvinkel

1 mars–15 mars 2018

När ska vi lära oss av historien och inte låta händelser upprepas? Elever på Film- och Fotoprogrammet på De Geer Gymnasiet visar historien med sina egna vinklar och känslor.

Läs mer