Museibutiken

Stadsmuseets butik är en guldgruva för den som letar efter presentprodukter i alla prisklasser. Här hittar du allt från historiska glas och glada wettexdukar till manschettknappar, tvålkoppar och ylleplädar.

Vi producerar dessutom egna tyger och saluför lokalt hantverk. Flera profilprodukter är specialtillverkade och säljs exklusivt i Stadsmuseets butik. Vi har också ett brett sortiment av böcker och skrifter om Norrköping med omnejd; arkeologi, byggnadsvård, design och kulturhistoria. I butiken finner du även roliga och annorlunda designprodukter, vykort, servetter och affischer.

Vi hjälper dig gärna om det är något speciellt du söker och säljer även på postorder. Endast fraktkostnad tillkommer.

För information och beställningar ring Stadsmuseets butik, tfn 011-15 26 20.

Senaste nytt från museibutiken

Bäversälen som hängsmycke

Nu finns äntligen bäversälen som hängsmycke! Bäversälen är vår 5000 år gamla lerfiguren som hittades i Åby. Den har scannats och smycket i silver är en förminskad men …

Nyproducerade vykort i museibutiken

Nu finns nyproducerade vykort i museibutiken. Motiven kommer från Norrköpings stadsmuseums bildskatt på 450 000 bilder.

Lys upp vintermörkret med stjärnbolstermönster

Museibutiken har en lykta från Rejmyre som vi tagit fram med eget mönster (stjärnbolstermönster som vävs i vår textilmaskiner).

Solbäraren smycke

Smycken med historia i museibutiken

Tips på historiska smycken! Museibutiken har många smycken som inte bara är fina utan bär på en intressant historia. Solbäraren finns att beskåda som hällristning vid Ekenbergs gård …