Historiebakarna på Stadsmuseet!
Kom och baka historiska bakverk tillsammans med oss i vår vedeldade järnspis.
Vi har hittat flera gamla recept på sockerkringlor som vi tillsammans testar. Kakorna bakas från grunden och gräddas i vår vedspis. Medans kakorna gräddas så mal vi kaffebönor och kokar vårt kaffe, blandar saft i vår karaff och dukar upp med koppar, fat och servetter. Sedan avnjuter vi våra nybakade kringlor med ett klassiskt gammaldags fika.
Eftersom det är påsklov så kommer vi även försöka hinna med lite påskpyssel.
Familjeverksamhet för alla åldrar, men de allra minsta bakar händerna kan behöva lite hjälp.
Materialkostnad: 40 kr för vuxna, barn t.o.m 18 år gratis.
Plats: Gråhuset (vid stadsmuseets innergård).
Datum och tid för Historiebakarna:
Onsdag 12 april kl. 14-16
Torsdag 13 april. kl. 14-16
OBS! Recepten på dessa bakverk är ej gluten eller laktosfria.
”Av allt det goda, som man förtär,
bland alla jordiska drycker,
ju kaffetåren den bästa är:
den skingrar människans nycker;
den styrker kroppen, den livar själen,
den känns från hjässan, ja – ned i hälen!
Hå hå, ja ja!”
Ur Kaffevisan skriven av Mauritz Cramer, 1846